אבטיח מוחמץ

אבטיח מוחמץ

חומרים:

 

קליפות אבטיח -ירוק+לבן+מעט אדום

מלח בישול

שמיר

פלפל חריף

שום

מים

 

 

אופן ההכנה:

 

לחתוך את קליפת האבטיח לקוביות

להכניס לצנצנת החמצה

להוסיף שמיר לפי הטעם

שום מקולף

פלפל חריף לפי הטעם

לכסות במים ומלח-כפית מלח על כל כוס מים

 

טוב לאכילה כאשר האבטיח משנה את הצבע לכהה יותר

עם גמר תהליך ההחמצה להכניס למקרר

 

שינויים:

יש המוסיפים:
 חומץ בן-יין
 עלי דפנה
 גרגרי פלפל אנגלי
מסמרי ציפורן
 זרעי כוסברה
 סוכר חום
יש המחמיצים אבטיח ללא הקליפה הירוקה  מרתיחים את החומץ עם התבלינים ל 5 דקות ולאחר הקרור מכסים את האבטיח החתוך לשבוע.