ביגוס   –  השוקרוט הפולני

ביגוס – השוקרוט הפולני

חומרים:
1 ק"ג כרוב כבוש חתוך דק
1 ק"ג נתחים שונים של בשר:
        שינקן
        בשר בקר
        נקניק פולני
        שאריות בשר
  עגבניות
  פלפל שחור
 קימל
 פלפל חריף
 עלי דפנה
 מיורן
 כ 20 שזיפים מיובשים  (ללא גרעינים)
 2/3  כוס יין אדום או בירה
 מלח
 2 בצלים
 פטריות יער שחורות מיובשות
אופן ההכנה:
את הפטריות והשזיפים יש להכין יום מראש (בנפרד) על ידי הרתחה  וחתוך לחתיכות קטנות
לשמור את הנוזלים להוספה לביגוס
מבשלים את הכרוב עם התוספות (למעט בשר) לשעה
להוסיף את הבשרים לבשל חצי שעה נוספת
טעמו של הביגוס מתחזק לאחר חימום מחדש
יש המכינים אותו שלושה ימים מראש כאשר כל יום מחממים מחדש
מתברר שלאחר החימום השלישי הוא הטעים ביותר
יש המגוונים (בהתאם לאזור) בהוספת  כרוב לבן,תפוחי עץ חמוצים גרוסים
לחם שחור יש להגיש כתוספת