דלעת או דלורית  מוחמצת

דלעת או דלורית מוחמצת

החומרים:

 

2 ק"ג דלעת טרייה , מקולפת וחתוכה  (ניתן להשתמש בדלורית)

5 כוסות סוכר

5 כוסות חומץ 5%

4 מקלות קינמון של 5 ס"מ

4 כפיות אבקת ציפורן (או 16 שלמים)

 

אופן ההכנה:

 

להכניס את הדלעת לקערה גדולה

בסיר גדול לערבב את הסוכר,החומץ,מקלות הקינמון והציפורן

להביא לרתיחה של 5 דקות

מייד אחרי הרתיחה לשפוך על הדלעת בקערה

לכסות ולהשאיר ל 8 שעות

לשפוך את הסירופ בסיר גדול להביא לרתיחה של 5 דקות

להוציא את מקלות הקינמון והציפורן

לשים את הדלעת חזרה בסיר ולהרתיח ל 5 דקות נוספות

לקרר בטמפרטורת החדר

להעביר לצנצנת תוך כיסוי הדלעת בסירופ

לשמור במקרר