זיתי מנזילו-מתכון פוגל למבינים

זיתי מנזילו-מתכון פוגל למבינים

החומרים:

זיתי מנזילו סגולים-שליש

מים

לימון-שליש

בצל ועגבניות-שליש

מלח

שיני שום

פלפל חריף לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה:

 

משרים ושוטפים את הזיתים במים

מחליפים את המים כל יום

לאחר שבועיים של החלפות מניחים שכבת זיתים בצנצנת 2-3 שורות זיתים

שמים שכבת לימונים פרוסים

שכבה של חצי בצל פרוס

מניחים  עגבניה חתוכה לרבעים 

שום מקולף לפי הטעם בכל שכבה

פלפל לפי הטעם

חוזרים על הפעולה עד שנגמרים הזיתים או שהצנצנת מלאה

ממלאים במי מלח ביחס של כפית מלח לכוס מים

ממלאים שמן זית כ 2 ס"מ בחלק העליון לאיטום האויר 

 

זמן ההמתנה הוא כשלושה שבועות למרות שכל שיותר הוא המשובח

רצוי להשתמש בצנצנות קטנות על מנת שבהלא משומשות התהליך ימשיך

 

אפשר לכבוש גם זיתי מנזילו ירוקים ללא העגבניות

הטעם דומה אך עם דגשים אחרים