חמוצים מרוקאים

חמוצים מרוקאים

החומרים:
 
  כרובית
  כרוב
  גזרים בינוניים
  לימונים
  גבעולי כרפס
  מלח
  מיץ לימון
  שמן
 
אופן ההכנה:
 
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים
את הכרוב מחלקים לחלקים קטנים
את הגזרים חתכים לרצועות דקות
את הלימון קולפים וחתכים לפרוסות
את הכרפס מנקים  וחותכים לרצועות
את כל הירקות שמים בקערה גדולה שטוחה וממליחים בכמות גדולה במלח גס
 משאירים כ-24 שעות בקערה
לאחר ייבוש הירקות מכניסים לצנצנת 
 מוסיפים חצי מהצנצנת מיץ לימון והחצי השני חומץ
לאחר שלושה ימים להוסיף למעלה מעט שמן להכניס למקרר