חצילם קטנים במלח

חצילם קטנים במלח

החומרים:

 

2 ק"ג חצילים קטנים סגולים

2 ראשי שום

גבעולי סלרי

6 גזרים בינוניים

פלפלשחור גרוס

מלח גס

פלפל חריף טרי

4 כפות חומץ 5%

 

אופן ההכנה:

 

לכל חציל חותכים את הקצה הירוק,חורצים לאורך

מבשלים במים עד להתרככות ושינוי צבע (ניתן לאדות ואף להשתמש במיקרו עם כוס מים)

מסננים ונונים להתקרר

 

מכינים חומר למילוי החצילים מ:

שום מקולף,סלרי.גזר,פלפל חריף.מלח,פלפל שחור גרוס-טוחנים במעבד מזון עד דק

מכניסים חומר המילוי לחצילים הקרים

 

מכסים החצילים בתערובת של מלח ומים ביחס כפית מלח לכל כוס מים

מוסיפים 4 כפות חומץ

 

תהליך ההחמצה אורך כ שבועיים שלושה.

 

 

יש המשתמשים בחומץ במקום המים כפי שפורט המתכונים עם חומץ