כרוב אדום עם תפוחי עץ

כרוב אדום עם תפוחי עץ

חומרים:

2.5 ק"ג כרוב אדום

0.5 ק"ג תפוחי עץ חמוצים

בצל בינוני

1 כפית זרעי שמיר (ניתן גם טבעי)

3-4 כפיות מלח

 

אופן ההכנה:

לחתוך את התפוחים לחצי,להוציא הגרעינים

לחתוך את הכרוב לחתיכות קטנות (כולל החלק המרכזי)

לחתוך הבצל לפרוסות

 

 

לערבב את המלח עם הכרוב

לדוחוס היטב את הכרוב בשכבות  עד שרואים יציאת נוזלים

להכניס בין השכבות את הבצל והתפוחיפ

ללחוץ עם צלחת ומשקל

להשאיר 3-5 ימים

להקפיד שהכרוב מכוסה בנוזל הנעמי

במידה ולא מצליחים להוציא מים ניתן להוסיף מים ביחס של כפית מלח על כל כוס מים

על פני השטח ניתן להניח גם עלי דפנה

להשאיר בחדר בטמפרטורה של 18-22 מעלות