לפת כבושה

לפת כבושה


 

החומרים:

 

לפת,
חומץ 5%, אפשר גם חומץ הדרים
מלח,
פלפל שחור גרוס
סוכר

סלק אדום

פלפל חריף

 

אופן ההכנה:

 

לחתוך את הלפת לפרוסות בעובי כ- ½ ס"מ , להמיס 3 כפות מלח דק ב- 3 כוסות מים, מעט חומץ ,פלפל שחור  וסוכר לפי הטעם, לשפוך על הלפת המונחת בצנצנת מים. להוסיף  סלק לצבע.

ניתן לגוון עם הוספת פלפל חריף,ריכוז גבוה יותר של חומץ ושום,יש המוסיפים מעט מלח לימון (חצי כפית ל2 ק"ג לפת)

יש המוסיפים שורש גינגר,כורכום,וסוכר לטעמים יחודיים.