מחמצים מרוקאים.

מחמצים מרוקאים.

חומרים:

 

1/2 ק"ג כרובית מוצקה מופרדת לפרחים קטנים.

1/2 ק"ג גזר קלוף חתוך לפרוסות עגולות בעובי של חצי ס"מ.

1/2 כף מחוקה של מלח גס לבישול

1 כפית מחוקה של סוכר

10 עלי דפנה שלמים.

10 כדורונים של פלפל אנגלי

2 כוסות חומץ בטמפ' החדר

2 כוסות מיים רותחים

 

 

אופן ההכנה :

 

שמים את הירקות החתוכים בקערה ומוסיפים להם את  התבלינים.

שופכים גם את החומץ והמים הרותחים.

סוגרים את המיכסה ומשאירים בטמפ' החדר ( לא במקרר) במשך 8 שעות.

אחרי 8 שעות המחמצים מוכנים וניתן להעבירם לכלי קטן יותר לאיחסון במקרר.