מטבוחה

החומרים:

 

 

1 ק"ג עגבניות

פלפלים ירוקים חריפים (כמות לפי החריפות הרצויה)  חתוכים לקוביות קטנות

2 פלפלים ירוקים

5 שיני שום קצוצות

1 כפית פפריקהאדומה חריפה

רבע כוס שמן  (לא זית)

מלח

פלפל שחון טחון טרי

 

אופן ההכנה:

 

שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים בישול איטי,תוך ערבוב עד שהעגבניות מתרכות

הנוזלים מתאדים והשמן עולה למעלה

הבישול כשעה

 

יש המתחילים בחמום השמן עם הפלפלים כ 10 דקות ואז מוסיפים את העגבניות והשום,מלח ופלפל השחור,פפריקה מתוקה וגם מעט סוכר ומבשלים על אש גבוהה 20 דקות בסיר מוכוסה

אחר כך מסירים את המכסה מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.

יש המוסיפים עגבניות מקולפות  (עם מים רותחים)

 

 יש המציעים מטבוחה משופרת –

2 פלפלים ירוקים
4 פלפלים אדומים (גמבה)
2 פלפלים חריפים
2.5 קילו עגבניות
5 שיני שום קצוצות
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס שמן.

לפני שממשיכים שורפים את הפלפלים על האש (או על הגז) ולקלף אותם ואח"כ להמשיך לפי המתכון.