מלפפונים חריפים -נוסח סין

החומרים:
 
חצי ק"ג מלפפונים
1 כף מלח גס
1 כף שמן לסלט
שן שום מרוסקת
1.5 כפות שמן שומשום
1 כוס חומץ אורז
רצועת פלפל חריף לפי הטעם
2/3 כוס מים
6 כפות סוכר
 
אופן ההכנה:
 
לקלף את המלפפונים לרצועות
לחתוך המלפפונים לאורך ואחר-כך לחתיכות של 1 ס"מ
להכניס החתיכות לקערה ולפזר עליהם כף מלח גס
להשאיר ל חצי שעה
בסיר לחמם את שמן הסלט,השום,והפלפל החריף לדקה
לסנן המלפפונים
להוסיף את השמן ולערבב ל30 שניות
להוסיף את שמן השומשום,חומץ האורז,הסוכר והמלח הנותר
להביא את הנוזל לרתיחה על מנת להמיס את הסוכר(כ 30 שניות)
לשפוך החמוצים והנוזל לקערה לקירור
כאשר מתקרר להכניס למקרר ללילה כאשר המלפפונים מכוסים בנוזל