מנגו מוחמץ


החומרים:

 

24 מנגו לא בשלים

4 כוסות שמן

3 כפות מלח

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף גרגיר כמון לבן

1 כף גרגירי חרדל

1 כף בצל קצוץ

1 כף שום קצוץ דק

1 כוס אבקת פלפל חריף

 

אופן ההכנה:

 

לרחוץ המנגו ולחתוך לרבעים

לערבב המלח עם המנגו ולייבש יומיים בשמש (לפזר בתבנית גדולה)עד שקליפת הפרי הופכת  רכה

לטגן את התבלינים ב 2 כפות שמן עד להשחמתם

להפריד מהשמן  ,לטחון למשחה דקה ולשים בצד

לשים את שארית השמן בסיר ולחמם היטב

להוסיף התבלינים ולערבב לדקה

להוסיף את המנגו היבש 

לערבב הכל מעל אש ולהוציא מייד

לקרר בטמפרטורת החדר

להכניס למיכל סגור ולןשמור בטמפרטורת החדר

ניתן לשימור עד שנה