מרק מלפפונים חמוצים חם של סבתא צ'סיה

מרק מלפפונים חמוצים חם של סבתא צ'סיה

החומרים:
     מלפפונים חמוצים (רצוי ביתיים,בית השיטה במלח מצליח גם טוב)
     תפוחי אדמה
     בצל
     אבקת מרק עוף או מרק אמיתי עדיף
     שמנת לבישול
     חמאה
     מים
     נוזל חמוצים
 
אופן ההכנה:
במחבת עם חמאה  מאדים את המלפפונים  עם בצל שלם לא חתוך.
בסיר אחר לבשל תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
לאחר הרתיחה להוסיף אבקת מרק– לחלופין לבשל תפוחי אדמה במרק עוף.
להרתיח כמה דקות ואז להוסיף את המלפפונים והבצל.
לאחר מספר דקות רתיחה נוספות להוסיף שמנת לבישול.
לבשל עוד כמה דקות.
אם מעוניינים בחומציות יתר ניתן להוסיף מיץ מלפפונים או לימון לפי הטעם

 

אפשר להוסיף שום למרק  ולהוסיף לפני ההגשה שמיר קצוץ
יש המוסיפים ירקות שונים כאפונה וכרובית לגוון
יש המשנים מרק העוף למרק פטריות
יש המוסיפים כמה כפות קמח ואף תפוחי עץ
ויש המוסיפים יין לבן לטעם
"אימי היה לה תמיד במקרר מרק עוף מוכן.
נתנה לנו בחירה בין מרק עוף–הוסיפה אטריות ושמיר
                            מרק עגבניות-השתמשה במרק עוף ובמקום מלפפונים השתמשה בעגבניות ואורז
                            מרק מלפפונים חמוצים-מרק עוף,חמוצים ותפוחי אדמה"