מרק מלפפונים חמוצים –  נוסח אמא של אמיר גורן

מרק מלפפונים חמוצים – נוסח אמא של אמיר גורן

החומרים:

 10 מלפפונים חמוצים  במלח   (רצוי בכבישה ביתית)

 2   תפוחי אדמה בינוניים

   3 גזרים

      שמיר

      פטרוזיליה

      שורש סלרי

   1 גביע שמנת חמוצה (לא מתוקה.(

  1 כפית גדושה קמח

     אבקת מרק עוף  או ציר עוף.

     מלח ופלפל שחור גרוס טרי ועבה

 לשמור את מי המלפפון – גם זה חלק מהמרק

 

אופן ההכנה:

  מבשלים את הגזר, התפו"א קוביות קטנות  1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ עם עם המלפפונים החמוצים שחתוכים ל 1/2 לאורך

 ו אח"כ  פרוסים  לפרוסות דקות   . 

  מבשלים ב 1 ו 1/2 ליטר מים + מי ההחמצה של המלפפון וצרור פטרוזיליה ושורש סלרי. כשהירקות רכים, קוצצים פנימה את השמיר

  ואז: מערבבים גביע שמנת חמוצה עם 1 כפית הקמח . הקמח ימנע את שבירת השמנת וגם יסמיך מעט) מוסיפים מעט מהנוזל החם    לשמנת, מערבבים טוב ומוסיפים את השמנת למרק תוך ערבוב מתמיד (רצוי עם מטרפה.

  בשלב זה לא להגיע לרתיחה חזקה, רק בעבוע ולבשל עוד כ 10 דקות על אש נמוכה, עד שהקמח מתבשל ומסמיך מעט את       המרק.  מתקנים תיבול. ומגישים עם הרבה פלפל שחור גרוס טרי.