מרק סלק פולני (בורשטש)

החומרים:
 
3-4 סלק אדום
4 כוסות מרק עוף
1 כוס מיץ מלפפונים חמוצים;
2-3 שיני שום
1 עלה דפנה
סוכר
מלח
פלפל
חצי כוס שמנת
חופן שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
להרתיח את הסלק לאחר רחיצה עם הקליפה
לקלף
לגרד בפומפיה גדולה
לשפוך על הסלק הגרוס את המרק
להוסיף חצי כוס מיץ מלפפונים,עלה דפנה ושיני השום חתוכים לחצי
להוסיף מלח ופלפל  לטעם
להרתיח על אש קטנה
להוסיף השמנת ושאר מיץ החמוצים למרק הרותח ולערבב בעדינות
פני ההגשה לפזר את השמיר הקצוץ
ניתן להגיש עם תפוחי אדמה שהוכנו בנפרד
ניתן גם ללא הוספת השמנת