מרק קפוסניאק kapus'niak-כרוב כבוש ועוד

מרק קפוסניאק kapus'niak-כרוב כבוש ועוד

החומרים:

 

חצי ק"ג כרוב כבוש

5 כוסות מרק עוף

1-2 בצלים

1-2 גזר

3-4 פטריות מיובשות

3 כפות שמן חמניות

2 כפות קמח

1-2 עלי דפנה

3 גרעיני פלפל אנגלי

מלח

פלפל

1 ק"ג תפוחי אדמה

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

לנקות היטב הפטריות,להכסות במים רותחים ולהשאיר לשה

להוציא המיץ מהכרוב

לקלף הגזר ולגרד גדול

בצל לחתוך לקוביות ולהוסיף לו את הגזר להכניס לצנצנת ביחד עם הכרוב,הפטריות והמים שלהם

להוסיף מעט שומן (כחמאה) ולאדות כעשר דקות

להוסיף מרק העוף ולבשל כ 40 דקות

לקלף תפוחי האדמה לחתוך לקוביות ולבשל במים עם מלח

לסנן תפוחי האדמה  לשים בצלחת ולשפוך על הכל את המרק

לפזר ע הכל את הפטרוזיליה הקצוצה

 

ניתן לגוון גם עם הוספת שמיר ועירית כתוספת או במקום פטרוזיליה

יש המוסיפים בשר מעושן,וסולת ןניתן להוסיף גזר לבישול