עמבה

החומרים:

 

מנגו ירוק עגול

זרעי חילבה גרגרנית טחונה

חומץ

מלח

חרדל

כורכום

 

אופן ההכנה:

 

מקלפים המנגו,חותכים לחתיכות ומכניסים לצנצנת (ללא הגרעין)

שופכחם לצנצנת מי מלח (כפית על כל כוס מים)

משאירים ל 5 ימים

מסננים ממי המלח (שומרים בצד)

מכינים לכל 1 ק"ג מנגו כ 100 ג"ר תערובת של חילבה  טחונה,חומץ,מלח,חרדל וכורכום

(הרעיון למצוא את הריכוז הטעים מהתערובת-זה סוד המחמיצים)

מוסיפים כמחצית ממי המלח

מערבבים היטב ומכסים לחצי יום,אפשר להוסיף מי מלח  אם יבש

מעבירים את המנגו לתבלינים

מוכן כעבור כ4 ימים