פלפלים (גמבות) מוחמצים נוסח הונגריה

פלפלים (גמבות) מוחמצים נוסח הונגריה

החומרים:

 

3 ק"ג פלפל ירוק או אדום

150  ג"ר מלח

2 כוסות חומץ תפוחים

2 כוסות מים

מספר עלי דפנה

שמן

 

אופן ההכנה:

 

לנקות הפלפלים והוציא את הגרגירים

להניח בצנצנת או כלי חרס

לכסות בחומץ ומים

לסנן לאחר 4 שעות

בתוך צנצנת נקיה להכניס את הפלפלים לחוצים

להמליח

להניח עלי דפנה

לכסות בשמן )לפחות 1 ס"מ כיסוי

ללחוץ בצלחת עם משקל

התסיסה היא לאחר שבוע

ללחוץ שוב את הפלפלים ולכסות בשמן

 

 

 

באותה שיטה ניתן להחמיץ :אפונה וכרובית