קים צי-כרוב,גזר,דייקון ובצל

קים צי-כרוב,גזר,דייקון ובצל

החומרים:
 
1/2 ק"ג כרוב לבן
1    גזר גדול
1/4 ק"ג  דייקון (צנון אסייתי)
2    בצלים חתוכים לפרוסות דקות
1/4 כוס סויה
1/2 כוס מים
2    כפות דבש
1   כפית ג'ינג'ר גרוס טרי
4   שיני שום
3   כפות חומץ תפוחים
4   פלפלים חריפים
 
אופן ההכנה:
לחתוך הירקות לאורך,לרצועות ארוכות
לערבב עם בצל ירוק,סויה ומים לכסות ולהשאיר ללילה
לסנן הנוזל מהירקות לקערה ולשמור
להוסיף דבש וחומץ לנוזל ולבחוש היטב
להוסיף ג'ינג'ר,שום והפלפלים לירקות ולשים בצנצנת 
לשפוך הנוזל לצנצנת עד כיסוי
להשאיר בטמפרטורת החדר ל 3 ימים
כשהנוזל מחליף צבע ומוציא בועות להכניס למקרר
אחרי 3 ימים הנוזל יהיה שוב שקוף ומוכן לאכילה
לשמירה עד חודשיים 
הערה שנתקבלה:
בנוגע לקימצ'י: דיברתי על זה עם הרבה קוריאנים, ביקשתי שיבררו לי עם סבתות ועם שפים, והשתתפתי בכמה מפגשי הכנת קימצ'י. כך שאני יכולה לומר בבטחון שמה שכתוב באתר פשוט לא נכון. לא ככה מכינים את זה. יש הבדלים בין המתכונים, אבל המשותף להם הוא הדברים הבאים: את הכרוב צריך להמליח ולחכות כמה שעות עד שיוצאים הרבה מים והנפח מצטמצם לפחות פי שניים, ואז לשטוף היטב ולסחוט. הרוטב מכיל הרבה יותר מרכיבים שטוחנים יחד. דוגמה לרשימה קלאסית: קמח אורז, רוטב דגים, אגס, שום, בצל, אבקת פלפל קוריאנית. את הכרוב מערבבים עם הרוטב ומניחים לשלושה ימים במקום חשוך וקריר (בקיץ הישראלי – יום אחד), ואז מכניסים למקרר. לגבי הדייקון – מקובל להכין בנפרד מהכרוב. אני לא יודעת איך הגעת לגרסה הזאת, אבל עשיתי סקר ואף קוריאני לא עושה את זה ככה.
תודה ליאנה דוד