מתכונים   ממרחים וסלטים ורוטבים
 
חזרת

תאריך : 9/6/2008   לחץ להגדלה

החומרים: 

חצי ק"ג שורש חזרת
1-2 כפיות מלח
1/4 כוס חומץ  5% 
2 כפות סוכר
 
 
 אופן ההכנה:
  
שוטפים היטב (רצוי במים רותחים) לקלף את הקליפה
להרתיח את המים עם הסוכר והמלח
לטחון את השורשים (בקוביות קטנות בטוחן מזון (לכסות את הלהבים במים קרים או קרח)
טוחנים עד קבלת עיסה
שופכים את הנוזל הנותר
מוסיפים תמיסת מים סוכר ומלח
מוסיפים חומץ
 
 במידה ומעונינים בחריפות יתר ממתינים כ 3 דקות הרגע הטחינה עד הוספת החומץ 
 (לאפשר פעולה כימית של החזרת עם הסוכר)
 
 
 
ניתן להוסיף סלק מבושל לטוחן המזון
יש ההמערבבים עם חזרת ישנה
יש המערבבים עם ואסבי
יש המוסיפים תפוחי עץ

     

ד"ר רפי פישר בניית אתרים -vibit |  עיצוב אתרים
דגי נוי | קייטרינג| אוכל| שף בבית|