החומרים:
מנגו ירוק עגול
זרעי חילבה גרגרנית טחונה
חומץ
מלח
חרדל
כורכום
אופן ההכנה:
מקלפים המנגו,חותכים לחתיכות ומכניסים לצנצנת (ללא הגרעין)
שופכחם לצנצנת מי מלח (כפית על כל כוס מים)
משאירים ל 5 ימים
מסננים ממי המלח (שומרים בצד)
מכינים לכל 1 ק"ג מנגו כ 100 ג"ר תערובת של חילבה טחונה,חומץ,מלח,חרדל וכורכום
(הרעיון למצוא את הריכוז הטעים מהתערובת-זה סוד המחמיצים)
מוסיפים כמחצית ממי המלח
מערבבים היטב ומכסים לחצי יום,אפשר להוסיף מי מלח אם יבש
מעבירים את המנגו לתבלינים
מוכן כעבור כ4 ימים