זיתים ביין

זיתים ביין

החומרים:

 

 2 ק"ג זיתים סגולים

כוס שמן זית

8 כוסות יין חמוץ אדום

10 כפות מלח בישול

3 כפות מלח

 

אופן ההכנה:

 

 חותכים 1-2 חתכים לאורך הזית בעזרת סכין חדה

את הזיתים החתוכים משרים בצנצנת שבה מים

 ומדי יום מחליפים את המים

לאחר 4 ימים של השריה שוטפים את הזיתים במים זורמים

מכינים  תמיסת מי-המלח ממלח הבישול יחד עם המים

 שופכים אותה על הזיתים שבצנצנת וסוגרים אותה היטב.

משאירים את הזיתים בהשריה במשך חודש

לאחר חודש מסננים את הזיתים מן המים

 

מכינים תערובת לכבישה:

היין החמוץ

,1-2 כפיות מלח שולחני דק

שמן הזית

תערובת זו יוצקים על הזיתים בצנצנת וסוגרים אותה שוב

 משאירים  את הזיתים סגורים בצנצנת במשך שלושה שבועות עד שמוכנים