כרוב חמוץ – בחומץ גרסה בסיסית

כרוב חמוץ – בחומץ גרסה בסיסית

החומרים:

 

ראש כרוב בינוני וטרי,
1 כוס מים,
1 כוס חומץ 5%,
חצי כוס סוכר,
5 פלפלים חריפים (אפשר לפי הטעם),
חצי כף מלח,2 שיני שום (ניתן למעוך)

גבעולי סלרי לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

חותכים הכרוב לקוביות של כ 4 ס"מ

דוחסים לכלי תוך פזור המלח

מחממים שאר מרכיבי התחמיץ עד להעלמות הסוכר

יוצקים התחמיץ על הכרוב

משאירים יום בחדר ואז מכניסים למקרר

מוכן תוך יומיים שלושה