כרוב כבוש ממולא (גולומבקי-גרסה פולנית)

כרוב כבוש ממולא (גולומבקי-גרסה פולנית)

החומרים:

 

1 כרוב כבוש -ראש שלם  (ללא החלק השורשי)

1 ק"ג בשר טחון-הודו או חזיר

2 כוסות אורז מבושל

1 כוס בצל קצוץ

1 כוס רסק עגבניות

2 כוסות עגבניות מעוכות

1.5 כוסות ירקות קצוצים

1 כף סוכר חום

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל

רבע כפית מלח סלרי

רבע כפית פטרוזיליה

רבע כפית אבקת אגוז מוסקט

רבע כוס חמאה

4 גזרים חתוכים

חצי ק"ג פטריות חתוכות לרבעים

2 עלי דפנה

רוטב ורצהשיר (סויה פפריקה)

2 ביצים

 

אופן הכנה:

לפרק את הכרוב לעלים (אם לא כבוש  לבשל 15 דקות)

לחתוך את הגב הקשה מכל עלה

לאדות בצל בחמאה עד השחמה

להניח את הבשר הלא מבושל בקערה עם ביצים ולערבב

להוסיף את הבצל המאודה

להוסיף פלפל,סלרי,פטרוזיליה,מוסקט ורוטב ורסשייר

לערבב

לפרוס העלים ולשים 2-3 כפות מהעיסה בחלק הרחב

לגלגל ולעטוף את העיסה

לגמור את כל העיסה

להניח את הכרוב המגולגל בסיר השחמה עם חמאה

לשים מעל הגזרים והפטריות

לערבב את רסק העגבניות עם העגבניות המעוכות,מים וסוכר חום ולשפוח על הרולים

להמליח,לפלפל ולשים את עלי הדפנה

לכסות ולחממם ב150 מעלות לשעתיים

לבדוק אחרי שעה של בישול שיש מספיק נוזלים,להוסיף מים אם חסר