מלפפונים ברוטב חריף

מלפפונים ברוטב חריף

החומרים:

 

2.5 ק"ג מלפפונים בינוניים

6 כפות מלח

600 ג"ר סוכר

1.5 כוסות חומץ

7 כפות שמן

7 כפות דבש

2 כפות שטוחות פלפל צ'ילי קצוץ

5 שיני שום גדולים

 

אופן ההכנה:

 

לחתוך המלפפונים לפרוסות (לא דקות במיוחד)

להוסיף מלח לערבב ולהשאיר ל 6 שעות במקום קריר

לסננן את הנוזלים

להרתיח הסוכר.חומץ,שמן,פלפל ושום

לשפוךהתמיסה החמה על המלפפונים -להשאיר 12 שעות

להכניס לצנצנת לסגור ולערבב

 

מדהים כתוספת לגריל