פשטידת ברוקולי וסלרי

החומרים:
 
חצי ק"ג ברוקולי
חצי ק"ג סלרי
חצי כוס שמנת
4 חלבונים
1 ליטר מרק ירקות מאבקה
חמאה או מרגרינה
אגוזי מוסקט
מלח
פלפל
מיונז
חופן פטרוזיליה או סלרי קצוץ
2 מלפופונים חמוצים
פרורי לחם 
אופן ההכנה:
לקלף את הסלרי ולחתוך לקוביות
להכניס למרק רותח ולחמם 20 דקות
לאחר מכן להוסיף לעוד 10 דקות את הברוקולי
לסנן ולחלק לפי הירקות
כל ירק לגרד בפומפיה או לקצוץ דק  ולערבב עם חצי מהשמנת ושני חלמונים
להוסיף אגוזי מוסקט,מלח ופלפל לפי הטעם
להוסיף את הירק הקצוץ ומלפפון חמוץ- קצוץ לתערובת
להכין תבנית מרוחה בחמאה או מרגרינה ולצפות בפרורי לחם
להכניס שכבות מתחלפות של תערובת  סלרי וברוקולי
לכסות בדף אלומיניום
להכניס התבנית לתנור חם לשעה כאשר התבנית מכוסה עד מחציתה במים
לקרר ולהכניס ללילה למקרר
להכניס הפשטידה לקערה ולקשט במיונז
להגיש עם לחם כהה
ניתן במקום הסלרי להשתמש בגזר ולא חייבים להכין בשכבות