מלפפונים ופלפל  מוחמצים

מלפפונים ופלפל מוחמצים

החומרים:

 

5 ק"ג מלפפונים

5 ק"ג פלפלים

5 ליטר מים

150 ג"ר מלח

מספר גרגירי פלפל שחור

שמיר

שום טרי

 

אופן ההכנה:

להכין מיכל של 10 ליטר זכוכית,חרס,פלסטיק קשיח

להניח המלפפונים ,שום,שמיר

לכסות במים רתוחים עם מלח ופלפל שחור

ללחוץ עם צלחת כבדה

 

לאחר יומיים לנקות הפלפלים מהגרעינים ולהוסיף למלפפונים

ניתן להכניס המלפפונים לפלפלים

להמשיך בהחמצה עוד יומיים שלושה

לשמור במקום קריר

 

לעוסקים בפיסטור- לחמם 15-20 דקות ב 85 מעלות