החומרים:
1 ק"ג מלפפונים
2 שיני שום קצוצות
10 ג"ר חזרת לבנה קצוצה
1 חבילת שמיר
פלפל חריף לפי הטעם
25 ג"ר מלח ים (כפית מלח לכוס מים עובד)
600 סמ"ק מים
אופן ההכנה:
לבחור מלפפונים טריים
לחתוך הקצוות
להמיס את המלח במים (קל יותר בחימום)
להכניס את המוצרים לצנצנת להוסיף את המים עד לכיסוי
להניח לחם שחור על החלק העליון (רצוי בתקופה קרה)
להניח צלחת כבדה
לאפשר את הימים הראשונים בחדר חם
להסיר את הקרום שנוצר בחלק העליון
לאחר מספר ימים להכניס למקום קריר