חצילים עם שמן Caponata

החומרים:

 

חצי כוס שמן זית

1 חציל גדול חתוך לקוביות של 1 ס"מ

2 פלפלים ירוקים ואדומים חתוכים דק

2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות גסות

1 בצל

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

חצי ק"ג עגבניות קצוצות מקולפות

1 שן שום מעוכה

1 כוס זיתים חרוזית (ללא גרעינים)

פלפל חריף

2 כפות חומץ בן יין

3 כפות צלפים



אופן ההכנה:

 

בסיר גדול לאדות את החציל ב רבע כוס שמן זית-ל10 דקות

להוציא ולשים בצד

ב רבע כוס שמן זית נותרת לאדות הבצל,הפלפל הירוק והסלרי עד שיתרככו

להוסיף עגבניות,שום,סוכר,מלח ופלפל שחור

לבשל על אש קטנה 15 דקות תוך ערבוב מזדמן

להכניס החציל,הזיתים,הפלפל החריף,החומץ והצלפים ולערבב

לכסות ולקרר ללילה



.