חצילים

חצילים





 



החומרים:



1 ק"ג חצילים קטנים מן הזן הסגול בהיר
1 ראש כרפס
1 ראש שום
3-4 פלפלים חריפים
1 כף כמון
3 כפות סחוג אדום
1/3 כמות חומץ
2/3 כמות מים


2 כפות מלח

 

אופן ההכנה:

 



שוטפים את החצילים ומרתיחים כ-5 דקות

במים עם 1 כפית מלח , מסננים ומקררים

וחותכים בכל חציל שלושה חתכים לאורכו.

טוחנים את הפלפלים החריפים והשום

מוסיפים הסחוג, והכרפס(עם הקליפות)

האדום וכפות מלח ומערבבים היטב.

מרפדים את הפנים של כל חציל בתערובת

וסוגרים את החציל.

מסדרים בצנצנת זכוכית מהדקים ומוסיפים

את החומץ המדולל במים ואת שארית התבלינים.

החציל מוכן לאכילה לאחר יממה.