מרק כרוב כבוש – צ'כי

החומרים:
חצי ק"ג עצמות בקר למרק
2 כוסות בצל חתוך
3 גזרים חתוכים
1 עלה דפנה
חצי ק"ג צלעות בקר
1 עלה מיובש טימין
חצי כף פפריקה
ראש כרוב לבן קצוץ
חצי ק"ג עגבניות
2 כפות מלח
כף טבסקו
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
רבע ק"ג כרוב כבוש
 אופן ההכנה:
לשים את העצמות,בצל,גזר ועלה דפנה בסיר השחמה
למעלה לשים את הצלעות ולפזר טימין ופפריקה
להשחים לא מכוסה בתנור בחום גבוה ל20-30 דקות עד שהבשר חום
להעביר את הירקות והבשר לסיר גדול
עם מעט מים לגרד את הבשר המושחם מהסיר ולשים בסיר
להוסיף מים,כרוב,עגבניות ,מלח וטבסקו.
להביא לרתיחה
לכסות ולאדות כשעה וחצי
להוריד השומן
להוסיף פטרוזיליה,מיץ לימון,סוכר וכרוב חמוץ
לבשל לא מכוסה כשעה
להוציא העצמות והצלעות מהסיר
לחתוך הבשר לרבועים ולהחזיר לסיר
לבשל עוד 5 דקות