עמבה

 

החומרים:

 

10         מנגו ירוקים

2           כפות אבקת חילבה

5           כפות  פפריקה חריפה

2           כפות כורכום

5           כפות  פלפלים חריפים יבשים קצוצים

5           כפות גרגירי כמון

5           כפות מלח גס

250 ג"ר  גרגירי חרדל

2           כפות שמן  (תירס)

2-3        ראשי שום

 

 

 

אופן ההכנה:

חותכים את המנגו עם הקליפה לחתיכות קטנות

ממליחים בנדיבות ושמים בצנצנת ומניחים בשמש ל 5 ימים

כאשר המנגו הופך צהוב בהיר ,מסננים הנוזלים

שומרים הנוזלים בצד

מייבשים את חתיכות המנגו למספר שעות בשמש

מחממים בסיר 2 כפות שמן,חילבה,פפריקה,כורכום,פלפל חריף,כמון וחרדל-בוחשים

מרתיחים את נוזלי המנגו שהושארו בצד,מוסיפים שאר המוצרים:תבלינים,פרי יבש ושום

מבשלים על חום נמוך 5 דקות תוך כדי ערבוב

מצננים

 

ניתן להעביר לצנצנת או לטחון הכל במעבד מזון לקבלת עיסה אחידה