ז'וראק-מרק פולני טפוסי עם כרוב כבוש  z'urek

ז'וראק-מרק פולני טפוסי עם כרוב כבוש z'urek

תחמיץ:

2-3 כפות קמח

3-4 שיני שום

קליפת לחם שחור

מים מורתחים

(תחמיץ כרוב כבוש)

 

לסנן הקמח לצנצנת חצי ליטר

 למלא במים לאחר הרתחה

להוסיף שום ולחם

לעטוף הצנצנת בגזה נקיה ולהשאיר במקום חם ל5-7 ימים (להחמצה)

אם רוצים להקדים ל 3-4 ימים ניתן להוסיף תחמיץ כרוב כבוש

 

 

הכנת הז'ורק:

החומרים:

40  ג"ר פטריות מיובשות

חצי ק"ג תפוחי אדמה

5 כוסות מרק פטריות (מאבקה)

2-3 בצלים

1 כף קמח

חצי כוס שמנת

מלח,פלפל,שום

1 כוס מיץ מכרוב כבוש

תערובת קצוצה של:שמיר,פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

לשמור הפטריות היבשות במים ללילה במעט מים

למחרת לבשל,להוציא ולחתוך לרצועות

לתוך את הבצל דק ןלערבב במעט שומן

לכסות במרק החם עם הפטריות ולהרתיח

תפוחי אדמה לחתוך לחתיכות להכניס לתערובת ולחמם עם שיהיו רכים

לחתוך השום לחתיכות קטנות להוסיף ביחד עם מיץ הכרוב הכבוש והפטריות המבושלות

לערבב השמנת עם הקמח להוסיף למרק  תוך כדי ערבוב

לפני ההגשה לפזר את התערובת של שמיר ופטרוזיליה

 

ניתן לגוון בהוספת  נקניקיות חתוכות,נקניקים,ביצים קשות חתוכות לרבעים,עלי דפנה,פלפל אנגלי,תפוחי אדמה,שימוש בקמח מיוחד,נוזל מוכן מוחמץ