קים צי-גרסה קוריאנית רשמית

החומרים:

 

2 ראשי כרוב סיני או לבן

2 כפות מלח גס

5 שיני שום

12 פלפלים חריפים

2 כפות עירית קצוצה

1 כוס מים

חצי עד כוס סוכר לפי טעם אישי

3-5 כפות חומץ

 

 

אופן ההכנה:

 

לחתוך את הכרוב לפרוסות דקות (יש המעדיפים חתיכות גדולות)

לפזר את המלח על הכרוב

לערבב היטב ביד,למעוך ולסנן היטב

להכניס לצנצנת ולשים את העירית למעלה

לערבב השום והפלפל ביחד כאשר שניהם קצוצים דק מאד

להכניס את הפלפל והשום לסיר קטן עם המים והחומץ (להתחיל בפעם הראשונה עם כמות קטנה של חומץ)

להביא לרתיחה באש קטנה

לקרר ולשוך על הכרוב

להשאיר מכוסה ל 24 שעות

 

אם מעדיפים תסיס , יש לשים משקולת על הכרוב ולהשאיר עד לתסיסה