חמוצים מעורבים דב אברמס

חמוצים מעורבים דב אברמס


חומרים:
כרוב
כרובית
גזר
מלפפונים
ועוד ירקות לפי הטעם
פלפל חריף
בהרט
עלי דפנה
פלפל אנגלי
מלח גס
שיני שום
שמיר

ההכנה:
על כל 4 כוסות מים מוסיף כוס 1 חומץ, כף מלח גס וכף סוכר. מרתיח במשך כמה דקות ושומר על אש קטנה עד לשימוש. לצורך הכנת 3 צנצנות חמוצים, בנפח של 3 ליטר כל אחת – אני מכין כ-3.5 ליטר נוזל.
לסדר בצנצנות את הירקות שאוהבים-רצוי לדחוס הקפית:
מלפפונים, גזר, כרובית ועוד ירקות לפי הטעם
פלפל חריף – כ-2/3 לצנצנת
כמה שיני שום
שמיר
3-5 פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
כפית עד כף של תבלין הקרוי "בהרט לחמוצים". זה המרכיב שנותן לחמוצים את הצבע המיוחד, כמו בשווארמיות.
למלא את הצנצנת בנוזל הבסיס, לסגור ולהעמיד על השיש במטבח ל-3 ימים. אחת ליום לנער ולהפוך כמה פעמים את הצנצנות.
מצאתי שהאיטום הטוב ביותר מושג על ידי הנחת שקית ניילון על הפתח וסגירה עם המכסה. לאחר מכן- להעביר למקרר.

לאחר יום במקרר- מוכן וטעים לאכילה