חמוצים ויטנאמיים מגזר ודייקון

חמוצים ויטנאמיים מגזר ודייקון

 החומרים;

גזר 
דייקון -צנון יפני
סוכר
 חומץ לבן
 מים
 אופן ההכנה;
 לחתוך את הגזר והדייקון לאורך-כ 5-7 ס״מ.
אחר כך לרוחב חתיכות של כ5 מ״מ.
 לחבר החתיכות ולחתוך שוב לאורך ולקבל מקלות דקים.
 להניח את הגזר והדייקון בקערה גדולה עם 4 כפיות סוכר,ו2 כפיות מלח.
 לשפשף בידיים עד לערבוב מושלם ,במשך כ 3 דקות עד שהגזר והדייקון יהיו רכים ולא שבירים.
 להכניס למסננת ,לשטוף היטב ולייבש.
 בקערה מזכוכית לערבב כוס סוכר,חומץ לבן ומים חמים עד שהסוכר נמס.
בצנצנת נקיה להכניס התערובת צפופה ולשפוך הנוזל לכיסוי.
 לאטום.
לקרר.
 יש להשאיר לפחות ימימה לספיגת הסוכר.